Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Helyismereti állomány térképgyűjteménye

A gyűjteményben fellelhetőek Érdről és a környező településekről készült történelmi és földrajzi térképek, valamint többségében kézzel rajzolt parcellázási térképek. A parcellázási térképeket Késő Gézától és Rege Csabától kaptuk ajándékba. A megjegyzések alatt egyrészt a térképen található információk olvashatóak, másrészt tájékozódásul a mai Érdnek megfelelő településrészek elnevezését tüntettük fel. A kérdőjeles megjegyzések a kétséges információt jelölik.
 

Cím: Az érdi Weekend I. üdülőtelep térképe
Szerző: Gáll Imre
 
Megjelenés éve: [1930]
 
Típus: kataszteri térkép
Méret: 48×63
Méretarány: 1:5760
 
Megjegyzés: Mai Fenyves-Parkváros és Parkváros településrész É-ÉNy "csücske", a Favágó, Sóskúti, Törökbálinti, Tetőfedő és Ötvös utcák által határolt terület. Helyrajzi számok jelölve. Feltüntetve Ilka major (mai Bem tér), Levente üdülő telep (mai Darukezelő utcában), kőbánya (Iparos, Darukezelő, Fuvaros és Esztergályos utcák által határolt területen).
Weekend telepről öt különböző parcellázási térkép készült (I-V). Erről, vagyis az I. számú térképről már eltűntek (felosztásra került) a T43. sz. térképen feltüntetett Sóskút felé eső sportpályák és a strand is.
Rege Csaba ajándéka.
 
Lelőhely: Helytörténeti Gyűjtemény (T44), 1 példány

 
Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13