Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Folyóirat ajánló

Várak, kastélyok, templomok
Történelmi és örökségturisztikai folyóirat

Nemcsak azoknak lehet érdekes a kéthavonta megjelenő lap, akik szívesen keresik föl a történelmi Magyarország várait, kastélyait, azok érdeklődésére is számot tarthat, akik csupán elméletben, szívükkel-lelkükkel kötődnek ezekhez a történelmi helyekhez.
A lap célja, hogy minél többen fölfedezhessék Magyarország és Európa értékeit, gazdag kulturális örökségét. A külső megjelenésében is vonzó, színes, gazdagon illusztrált lap Műhely rovatában tudományos szintű, mégis olvasmányos tanulmányok szólnak egy-egy vár, kastély vagy akár templom történetéről, a kutatás különböző szeleteiről. A Krónika rovat hasonló tartalmú, de sokkal gyakorlatiasabb, hiszen a műemlékek ismertetésével nem titkoltan az utazók, kirándulók érdeklődését akarják fölkelteni.
Nagyon tetszik a Galériában, a lap közepén – akár kipreparálhatóan is – megtalálható, várakat ábrázoló két kép. A régi metszeten, festményen megmutatott kép hátoldalán megtalálható a műemlék ismertetése mai képével, alaprajzával, megközelíthetőségével. Itt is – mint egyéb helyeken is a lapban – Kőnig Frigyes rekonstrukciós rajzaival találkozhatunk
A Útikalauz rovat címéből is következően útvonaltervet, kirándulási javaslatokat tartalmaz, szintén gazdagon illusztráltan. A Kaleidoszkópban könyvismertetéseket, hasznos információkat találunk. Az eseménytár tartalmazza a történelmi városok, várak, kastélyok programjait, elérhetőségeikkel, megtaláljuk a különböző várjátékok programjait is.
Magam – "vármániás" lévén – jó szívvel ajánlom az érdeklődők, felnőttek és gyerekek figyelmébe is a folyóiratot. Azt gondolom, akiknek nem áll módjukban előfizetni, nem feltétlenül maradnak ki az általa nyújtott élményekből, hiszen a Csuka Zoltán Városi Könyvtár folyóiratpolcán megtalálhatóak a lap számai.
 

Bazsóné Megyes Klára

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13