Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Scalzi, John:
Vének háborúja
2012

John Michael Scalzi első sci-fije, a Vének háborúja 2002 decemberében jelent meg folytatásokban az amerikai író „Whatever” címet viselő blogján. A humorral tűzdelt, stílusában Heinlein munkásságát idéző alkotás 2005 januárjában nyomtatott formában is kiadásra került a Tor Books jóvoltából. A sci-fi műfajának e kiemelkedő példánya a következő évtől a Hugó- díjasok sorába emelte Scalczit, így munkássága nemcsak nemzetközi ismertséget hozott, hanem a forgatókönyvírókat is megihlette.
A történet egy utópisztikus univerzumban játszódik, mely látszólag nem is áll annyira távol a ma is ismert világképtől. Főhősünk, John Perry a hétköznapi emberek mindennapjait éli egészen 75 éves koráig.
A Földön ugyanis egy különleges programot indítottak idős emberek számára, melyben a társadalom testileg legyengült, ám lélekben erős és tapasztalt rétege lehetőséget kap, hogy újra a közösség aktív részévé váljon. A jelentkezők, régi életüket hátrahagyva egy fiatalabb és erősebb testtel, de már bölcs elmével és a legújabb technológiával felvértezve teszik meg első lépéseiket az új élet felé.
Feladatuk olyan bolygók keresése, gyarmatosítása, amelyek alkalmasak a Földhöz hasonló élet kialakítására. A Gyarmati Véderőnek ugyanakkor továbbra is feladata, hogy védelmezze az anyabolygót, az újoncoknak ezért 2 év kötelező katonai szolgálatot kell teljesíteniük.
Vajon hogyan is zajlik a kiképzés? Milyenek lehetnek az idegenek? Tényleg szükséges ennyi életet kioltani? Lehet, hogy a háttérben semmi sem az, aminek látszik.
És hogy milyen kalandok várják hősünket ebben az újfajta világban? Az immár 6 részes sorozattá kiegészített történetből kiderül. Megtalálhatók a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Felnőtt részlegében.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13