Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Érd régi képeslapokon
2006

Könyvtárunk nagyon szép és hiánypótló kiadványt jelentetett meg "Érd régi képeslapokon" címmel. A múltat bemutató, és sokaknak még emlékeket idéző képeslapokat Falusi Ferenc magángyűjteményéből adjuk közre.
A leporelló képein – melyek a XX. század elején készültek – felfedezhetjük egy-egy tér, vagy épület különböző változásait, esetleg a pusztulás képeit is. Többször szerepel a képeslapokon egy-egy településrész látképe, és mivel Duna melletti településről van szó – így a Duna is malmaival; valamint műemlékeink: a minaret, a kutyavár, a hajdani kastély, és több régi szép épület. A képeslapról visszaköszön a ligeti strand, Érd-felső megállója a nagy gesztenyefával, ami ma már nem látható.
A leporelló 14 db képeslapból áll, amiből 12 darabot elküldhetnek szeretteiknek, barátaiknak, ismerőseiknek, ám minden képeslap kicsinyített változata ott marad a feladónál.
A kiadvány tipográfiai munkálatait M. Nagy Péter, míg a nyomdai munkát a Rózsa nyomda végezte. A kiadvány Érd Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg.
Nagy-nagy örömmel, és szeretettel ajánlom minden érdeklődőnek.

Miklósi Csabáné

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13