Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Jansson, Tove:
Jön az üstökös
2018

Tove Jansson finnországi svéd író, festő, illusztrátor, képregényszerző. A Muminok világának megteremtője, melyet mély emberismerettel és finom humorral fűszerezve alkotott meg. Könyveit az írónő maga illusztrálta, ezzel is közelebb hozva az olvasóhoz e különös világ varázslatos szereplőit.
A Mumin-völgy gyönyörűszép völgy. Tele apró lényekkel és a skandináv táj minden szépségével. Kristálytiszta patakok, óriási fák, hófödte hegycsúcsok. A réteket átszelő folyó mellett van a Muminház. Itt lakik Mumintroll a családjával. Egy nyári este alkalmával befogadják a pesszimista Pézsmapatkányt, aki a világvégének eljövetelével riogatja Mumintrollt és barátját Sniffet. Másnap mindent beborító szürkeséggel találják szembe magukat. Kiderül a Pézsmapatkánynak igaza van egy üstökös közelít a Föld felé, ami épp a völgybe fog becsapódni. Muminmama és Muminpapa ,hogy megnyugtassák fiukat elküldik az Obszervatóriumba. Mumintroll és Sniff elindul remélve, hogy megtudják mikor ér oda az üstökös és megmenekülhet e- a Föld. Sok megpróbáltatás és veszély közepette barátokra és különös ismerősökre találnak. Eközben mindenki a maga módján megtanulja értékelni a körülöttük lévő világot.
Bajban ismerszik meg, ki milyen ember, esetünkben mumin, snork vagy mumrik. A legtöbbet az árulja el rólunk, hogy hogyan viselkedünk a minket ért nehézségek során. Ez az egyik fontos tanulsága Tove Jansson meséinek, és az, hogy a sors bizony néha nagy kalandokba kever bennünket. Ehhez viszont nyitott szemmel és szívvel kell járnunk, hogy fel tudjuk ismerni a csodákat , a mindennapiakat és az ámulatba ejtőeket is.
Elsősorban, azoknak ajánlom akik szeretik a skandinávok természetközeli szemléletét és el tudnak veszni ebben a különös kis lényeket felsorakoztató történetben.

Vincze Réka

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13