Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Dunajcsik Mátyás:
A szemüveges szirén
2016

Szelesszirt, egy magányos kis sziget az óceán közepén. Az itt lévő világítótoronyban él Atlanta az édesapjával. Mit lehet csinálni egy világítótoronyban? Meglehet figyelni a környéken járó hajókat és madarakat, de Atlanta még ennél is többet tud. Megkülönbözteti a felhőfajtákat, többféle esőt, a szeleket és a tengeri hullámokat is.
Atlanta a születésnapján édesapjától különleges ajándékot kap. A felfedező Szinbád dédapja távcsövét, amit véletlenül otthon hagyott, amikor az utolsó útjára indult. Persze azonnal ki is próbálja és itt kezdődik el élete legnagyobb kalandja. A távolban felfedez egy ismeretlen, régi hajót, ami látszólag a semmi felé tart. Nyomozni kezd és tanárnője, Kamilla segítségével felderít egy régi legendát a Feketekő nevű kis szikláról és egy kísértethajóról.
Pár nappal a történtek után egy kis sirályfiókát talál, amit az előző napi vihar sodort a tetőre. Természetesen a gondjaiba veszi Töpszlit. Miközben a hullámokat fürkészi megjelenik a kétségbeesett sirálymama, de az erős szél miatt nem tud leszállni és visszafordul. Atlanta már csak annyit tehet, hogy nem téveszti szem elől és kideríti hol fészkel. Sajnos épp a Feketekövön lakik, ahova legkevésbé sem akart elmenni. Ismervén egy anya elvesztésének fájdalmát elhatározza, hogy haza viszi Töpszlit. Útnak indul egyedül, de éppen telihold éjszakája van és feltűnik a távolban a kísértethajó. Atlantának nem lesz más választása fel kell lépnie a kísértethajó fedélzetére. Itt felfedez egy elképesztő, több évszázados titkot, a hajó kapitányáról, céljairól és persze a sirályokról.
Dunajcsik Mátyást Izlandon töltött évei inspirálták ennek ifjúsági regényének megírására. Gilicze Gergő rajzai tökéletesen illeszkednek a történethez, életre keltik azt.
Ajánlom minden tíz éves gyereknek akik szeretik kísértet sztorikat és szeretik a természetet.

Vincze Réka

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13