Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Carroll, Emma:
Az égi tolvaj
2019

Emma Carroll, az Égi tolvaj című, tizenéveseknek íródott regénye az első léghajózás kalandos történetét meséli el.
Kedves Olvasó, nehogy egy unalmas történelmi regényre gondolj, amit teletömtek évszámokkal és „hasznos” információkkal, hanem egy kalandregényre, amiben szinte filmszerűen peregnek az események.
Annonay város szegények lakta negyedében – az úgynevezett Fészekben – él főszereplőnk, Szarka. A neve alapján könnyen kitalálhatjuk, hogy mi is lehet a foglalkozása, de nem gyilkos vagy lókötő, hanem csak egy kis tolvaj, aki a megélhetéséért lop. Egy vekni kenyeret innen, egy kis pénzt onnan. De amikor egy titokzatos asszony öt aranypénzért felbéreli – egy kis torokszorongatás után – Szarkát, hogy lopjon el egy értékes ládikát, teljesen megváltozik az élete…
Annyira izgalmas volt a történet, hogy egy kicsit beleástam magam a repülés történetébe is. Nem szeretnélek untatni, ezért csak a legizgalmasabb információkat szedtem össze, amiket nem árt tudnod.
Az 1700-as évek végén komoly verseny folyt, hogy ki találja fel az első repülő szerkezetet. Ármányok, kémkedések és lopások jellemezték ezt az időszakot. A Franciaországban élő Montgolfier fivérek építették meg az első, úgynevezett le ballon-t, aminek az égbe emelkedését az egész királyi udvar figyelemmel kísérte. Korának csodája és a nemzet büszkesége lett, ez az aranydíszekkel, állatövi jegyekkel és a Nappal ékesített kék gömb.
És hogy ki utazott legelőszőr a papírral bélelt selyem ballonnal? A visszaemlékezések szerint egy kacsa, egy kakas és egy bárány.
Hogy hogyan kerültek ezek a szerencsétlen állatok a hőlégballon kosarába, és kik lapultak még a fedélzeten? Hát kedves Olvasó, ezeket sajnos nem árulhatom el, sőt az angol kémekről sem mesélhetek…
De annyit elárulhatok, hogy Emma Carroll könyvét megtalálhatod a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában (és még hőlégballonba sem kell szállnod, hogy eljöjj hozzánk, de ha elolvasod a regényt, minden vágyad az lesz).

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13