Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Born Free Alapítvány sorozata:
A csimpánz-mentőakció; A tigris-mentőakció
2018

A Born Free Alapítvány egy csodálatos könyvsorozatot indított útjára, amelyet az állatimádó kistinik számára állított össze.
A gyerekek szívesen olvasnak kutyákról, cicákról, hörcsögökről, de ez a sorozat sokkal izgalmasabb, itt csimpánzokról, tigrisekről, medvékről és delfinekről olvashatnak igaz történeteket. A könyvek felépítése hasonló, de mégsem unalmas olvasmány. Először megismerhetjük a vadállatokat, hol születtek, honnan kell kimenekíteni őket. Például a Roque nevű tigriskölyköt egy spanyolországi állatkereskedésből sikerült kimenekíteni, ahol a tulajdonos nem riadt vissza a veszélyeztetett fajok árusításától sem. A másik kötetben a Chinoise névre hallgató csimpánzkölyköt egy étteremből sikerült megmenteni, ahol egy szűk ketrecben élt a tűző napon. Esténként, a turisták szórakoztatására az utcán sétáltatták és egy kis pénzért még fotózkodni lehetett vele. A zaj és a vakuk villanása teljesen megrémítették szegényt.
A vadállatokról szóló történetek egytől-egyig szívbemarkoló olvasmányok, de hála a lelkes állatvédőknek, a fogságba esett kölyköket sikerül visszajuttatni természetes élőhelyükre. De mielőtt az állatkölykök visszakerülhetnének a vadonba, előtte megfigyelés alatt tartják. A gondozóik számára hatalmas feladat, hogy újból elnyerjék ezeknek a félénk kis állatoknak a bizalmát.
De nem csak egy-egy megható állattörténetet ismerhetünk meg ebben a sorozatban, hanem rengeteg információt is kapunk a vadállatokról és az állatvédő szervezetekről.
Ha te is úgy gondolod, hogy a vadállatoknak a vadon az otthonuk és szabadon kéne élniük, akkor gyere a Gyermekkönyvtárba és keresd ezt az izgalmas könyvsorozatot.
 

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13