Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Zágoni Balázs:
Gömb
2018

A Móra Könyvkiadó gondozásában jelent meg Zágoni Balázs első ifjúsági kalandregény –sorozata, a Fekete fény. A nyitó kötet címe: A gömb. ami már a borító alapján is ígéretesnek tűnt. Tudom, nem a ruha teszi az embert… De egy jó borítóterv fél siker.
Ez a könyv, egy igazi, tinédzsereknek íródott utópia, amely egy lehetséges jövőképet vetít elénk. A gyermekek számára jól olvasható, de mégis igényesen megírt regény, amely folyamatosan fenntartja a feszültséget, szinte filmszerű élményt nyújtva.
A főszereplő, Vik egy kis gombászkolóniában nőtt fel, távol a várostól, melyet fallal és katonákkal őriznek. Ahol természetes a jóllét, az iskola, az étterem, a szórakozás, a VÍZ. De mi is az ára ennek? Örökre eladósodnak és a városok „rabszolgái” lesznek. Akik ebből nem kértek, azok kis falvakban élnek a város körül, ahol vadászniuk kell az élelemért és el kell rejtőzni a bögölydrónok elől, melyek rájuk vadásznak.
Szövődhet-e szerelem egy ilyen vad világban? Ráadásul egy, a városban élő és a falun túli világról mit sem sejtő lánnyal? Van-e barátság egy ilyen kegyetlen világban – ahol életet is pénzért lehet vásárolin – vagy mindenki áruló? Vik ezen gondolatok mentén, szép lassan a felnőtté válás útjára lép.
És van egy rejtélyes eredetű Gömbünk is, ami mindig a legjobbkor jelenik meg, vagy mégsem?
A disztópiát, a kicsit véres, kicsit harcolós, kicsit szerelemes kalandregényeket kedvelő tinédzserek számára ajánlom ezt a művet. Igaz, hogy nem felnőtteknek íródott ez a regény, de számukra is remek kikapcsolódást nyújthat. A könyv megtalálható a Gyermekkönyvtárban.

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13