Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Gibney, Patricia:
A hiányzók
Lottie Parker első könyv
2018

Ismét egy krimi sorozat, ahol egy női nyomozó eseteit ismerhetjük meg. Patricia Gibney elsőkönyvesként aratott sikert Lottie Parker történetével, amit hamar trilógiává is bővített.
Lottie Parker elvesztette férjét, aki veszített a rák elleni küzdelemben, és így, férje nélkül valami elveszett belőle is. Munkájába menekül inkább, mint hogy otthon szembesüljön férje hiányával. Most is egy gyilkossági üggyel foglalkozik – ahol a két áldozaton azonos tetoválást találtak. Mindketten érintettek voltak a Szent Angéla egykori egyházi nevelőintézet eladásában. Mindketten a múltjukkal is ide kötődnek, és Lottie egyre több sötét titkot talál visszaélésekről, bántalmazásokról. Vajon miért ölték meg őket? Egy társadalmilag is vitatott, sőt botrányos témakör, amihez kapcsolódik a gyilkossági ügy. A témaválasztás brutális: a katolikus egyház rejtegette bűnök és visszaélések.
Az író két síkban borzolja az olvasók kedélyeit. A jelenben, ahol a nyomozónő derít ki dolgokat, és szembesül azzal a tagadással, félrenézéssel, amit az egyházi kötelékben tesznek. Másrészt, visszaemlékezésekkel elevenednek meg a borzalmak, amit az ott élő gyerekek átéltek.
Karakterei hitelesek, emberi arcot ad mindenkinek, legyen az gyilkos, nyomozó, gyermek. Bár végig Lottie szemszögéből látjuk az eseményeket, engedi, hogy mások helyzetét is megértsük és átérezzük. Lottie összetett figura, aki démonokkal küzd a fejében is. Iszik és végtelenül magányos, miközben lelkiismeretes és pontos.
A válaszkeresés közben egy saját családi titkot is felderít, miközben tudatosul benne, hogy ő nem csak rendőr, hanem anya is, és a gyerekeinek szükségük van rá. Egy újabb erős bűnügyi történet, ami már a skandináv krimik határát súrolja.
Megtalálhatják a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban és a Parkvárosi Fiókkönyvtárban.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13