Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Rowling, J. K.:
Átmeneti üresedés
2012

Az angol írónőt a Harry Potter sikere után már lassan a világon senkinek nem kell bemutatni. Tavaly megjelent legújabb regénye, a Gonosz pálya, így a sokat vitatott első felnőtteknek írt könyve is újra előtérbe került. Az Átmeneti üresedés kritikusai egyetértenek abban, hogy ez az írónő leggyengébb alkotása az elmúlt öt évből. Ez az ajánló mégis azért készült, hogy kedvet csináljon hozzá.
Ugyanis ez egy jó könyv. Jó könyv azoknak, akik már az első oldalakon elfogadják, hogy egy jellemábrázolásokkal teletűzdelt realista drámával van dolguk. Azoknak, akik nem fordulatos cselekményt, mindent elsöprő igazságokat és könnyed, szórakoztató irodalmat várnak. Ez a regény arról szól, hogy az embereknek mindig vannak olyan bűnös, gyarló, irigy vagy éppen ostoba gondolataik, amiket képesek önmagukban pozitívumként kezelni. A sok bemutatott szereplő közül alig akad olyan, akivel az ember szívesen barátkozna. És mégis: egy idő után azon kapjuk magunkat, hogy szinte mindenkivel tudunk egy kicsit azonosulni.
Annyi minden van ebben a könyvben, amiről nem szeretünk beszélni, viszont a mi mindennapjainkat is éppúgy átszövi: féltékenység, közöny, gyász, rasszizmus, önsajnálat, elfojtott szexuális vágyak, elutasítás, kirekesztettség, gyűlölködés… Biztos, hogy ezekkel együtt kell élnünk?
Az Átmeneti üresedés nem való mindenkinek, ez tény. De aki most egy kicsit is kedvet kapott az elolvasásához, az semmiképp se gondolkodjon tovább! Rowling többi könyve mellett ez a regény magyar és eredeti nyelven is elérhető a Felnőttkönyvtárban.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13