Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Lawson, Jenny:
Őrülten boldog
2016

Jenny Lawson, az Őrülten boldog című könyvében a mentális betegséget járja körbe. Fontos szerepe van abban, hogy nyíltan beszélnek róla az emberek és mindenféle támogatói csoportok jönnek össze az interneten. A szerző maga is bevallottan többféle mentális betegségben szenved, s ezzel a könyvével azt akarja megmutatni, hogy mindezek ellenére meg lehet birkózni a valósággal és talán segít a hozzá hasonló cipőben járóknak. Saját életének nem mindennapi történeteiből szemezget sok-sok öniróniával és humorral. Talán ez által tudja kezelni a problémáit, és így a legsötétebb órákban is képes kapaszkodót találni.
Van egy-két olyan fejezet, ami elszorítja a torkot, de alapvetően az Őrülten boldog az életigenlés könyve. Megtaníthat arra, hogyan éljünk együtt mindenféle defektjeinkkel nagy boldogságban.
A könyvet nem csak azok vehetik a kezükbe, akik küzdenek mentális problémákkal, hanem azok is, akiket közvetve vagy egyáltalán nem érint a téma. Olyan dolgokról van benne szó, ami jó lenne, ha köztudott lenne és azok, akik nem szenvednek a különböző mentális betegségektől, megértenék a világ azon felét, akik igen.
A drámai pillanatok mögött mindig meghúzódik valami, amin lehet egy jót nevetni. Ez a nyíltság arra irányítja a figyelmet, hogy el kell fogadnunk mindazt, ami megkülönböztet minket a többi embertől, majd felhasználni, hogy lenyűgözően és felháborítóan boldogok legyünk. Ahogy Jenny anyukája fogalmaz: „Talán nem is annyira borzasztó őrültnek lenni.”
A könyvből megtudhatjuk, miért nem lehetett Jenny-nek kitömött zsiráffeje, hogyan került a borítóra egy őrülten boldog mosómedve, lehet-e Ausztráliában koalajelmezben koalát ölelgetni és mit tegyünk, ha úgy érezzük, cserbenhagyott az egyik kezünk.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13