Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Macmillan, Gilly:
Kilenc nap
2017

A könyv egy anya legszörnyűbb rémálmának kilenc napját öleli fel, amit az anya és a nyomozó szemszögéből ismerhetjük meg.
Rachel és Ben tíz hónapja alkotnak ketten egy családot, ekkor lépett ki a családból az apa és férj John.
Rachel szeretné önállóságra tanítani fiát, hogy érezze meg milyen az élet, és ne féljen tőle. Semmi sem indokolta a túlzott óvatosságot azon az októberi napon. Kutyasétáltatás közben hagyta, hogy fia előre szaladva az ösvényen, előbb érjen a jól ismert kötélhintához. Mire Rachel pár perccel később odaért Ben már sehol sem volt.
Az első napokban semmi nyom nem kerül elő, a város felbolydul, a média felkapja a hírt. A rendőrség teljes erőbedobással nyomozni kezd. Bár azon a szörnyű napon többen is járnak a parkban mégsem látott senki semmit.
A közvélemény egy sajtótájékoztató után az anya ellen fordul. De vajon ő tette, vagy a nagynéni, aki súlyos családi titkot őriz? Esetleg az iskolából valaki? Netán egy teljesen kívülálló személy?
Ahogy a napok telnek, a kétség és a félelem növekszik, mivel a katasztrofális sajtótájékoztató után egyre nagyobb a zaklatás.
A hatóságok óvatosan figyelik az anyát, miközben éjjel-nappal az ügyön dolgoznak, és egyre szűkítik a gyanúsítottak listáját. A félelem, hogy Ben esetleg már nem él, minden zsákutcánál nő. A helyzetet súlyosbítja egy ellenséges hangvételű blog, amely megkérdőjelezi az anya alkalmasságát a gyereknevelésre, és kiszivárogtat egy-két belső információt.
A rendőrség nyomoz, de ott is emberek dolgoznak… Az óra pedig ketyeg…

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13