Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Dolan, John:
John és George
a kutya, aki megváltoztatta az életem
2015

Amikor 10 éves volt, John megtudott egy családi titkot, ami örökre megváltoztatta az életét. Sajnos nem úgy, ahogy ez a tündérmesékben szokott történni: ő a drogok és a bűnözés útját választotta, mely hamarosan az utcára kényszerítette. Londoni hajléktalanként élte mindennapjait, amíg egy véletlen folytán össze nem találkozott George-dzsal, a kutyával. A felelősség és a rendszeresség, ami az állattartással jár, segített Johnnak, hogy újra talpra álljon, és úgy élje az életét, ahogyan még soha előtte.
John és George története minden szavában igaz. John Dolan ma elismert művész, könyvekkel és számos kiállítással a háta mögött. Jelenleg is Londonban él, jótékonysági szervezeteknek dolgozik, gyakran külföldre látogat és úgy éli mindennapjait, mint bárki más. De idáig nagyon hosszú út vezetett tele szomorúsággal, küzdelemmel, fájdalommal. Ugyanakkor John most már optimistán áll új életéhez és ez megkönnyíti a régi sérelmek feldolgozását is. A könyv pozitív hangvétele nekünk is segít kicsit derűlátóbban hozzáállni ahhoz a sok rossz tapasztalathoz, ami kettejüket érte.
Az igaz történet elolvasása után az ember új megvilágításban látja majd nem csak a graffitik és az utcai művészet világát, de magát a hajléktalanságot is. Remek olvasnivaló barátságról, segítőkészségről, családi problémákról és olyan titkokról, melyek életeket döntenek el. 14 éves kor felett mindenkinek ajánlott olvasmány, aki szereti a kutyákat vagy épp a londoni külvárosi élet iránt érdeklődik.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13