Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Grecsó Krisztián:
Jelmezbál
2016

Grecsó Krisztián 1976-ban született Szegváron, író, költő. 2009-től az Élet és Irodalom próza és esszé rovatát vezeti. Sokoldalú művész, akiről manapság sűrűn hall az ember. 2001-ben a Pletykaanyu című novelláskötetével robbant be az irodalmi közéletbe. Alkotásai főbb színhelye a délalföldi falvak, kisvárosok világa. Legutóbb a Megyek utánad című regénye jelent meg, most egy novellás kötetet olvashatunk tőle.
Bár lehetne rajta vitatkozni, hogy ez most tényleg novellás kötet vagy egy regény, aminek kronologikus sorrendje nincs. Az egyes novellák önmagukban is kerek történetek, de tovább olvasva a kötetet novellafüzért alkotnak. A szereplők visszatérnek egy-egy későbbi novellában, csak már más szemszögből látjuk őket. Az író egy falu lakosainak egymásba fonódó életét tárja elénk.
Az első történet egy bűntényt ír le, ami a 60-as években játszódik. Két fiatal lányt meggyilkolnak, s egyet pedig megcsonkítnak, de miközben segítséget hívnak hozzá, eltűnik. A fiatal rendőr, aki szerelme után kutat, csak évek múltján jön rá az igazságra.
A kötet több egy hátborzongató sztorinál, a történések és az emberi viszonyok, mélyebb rétegeit vetítik elénk. Felvázolja a nők életét társadalmunkban a különböző helyzetekben. Ezek az életszagú-történetek hozzák közel a szereplőket. Olvasás közben úgy érezzük, hogy akár a mi barátunkról, szomszédunkról, családtagunkról is szólhatna.
A kötetet keressék a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban!

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13