Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Leblanc, Catherine:
Akkor is szeretnél?, Megérkezett!
2017

Catherine Leblanc és Eve Tharlet szerzőpáros remek könyvsorozatot indított útjára. Az első mesekönyvük 2017 januárjában jelent meg Akkor is szeretnél? címen, és szinte mindenkit elbűvölt. Csupa olyan témát feszeget (szeretet, kistestvér, rosszalkodás, elmúlás), amiről fontos, hogy beszélgessünk gyermekünkkel.
A mese főszereplője, Kismackó olyan kérdésekre keresi a válaszokat, mint: Mennyire szerethet egy édesanya? Mennyire lehet rossz Kismackó, és egy rossz mackót is szerethet-e az édesanyja? Egy anyuka szeretheti-e a nagy, zöld és ronda fiát? És a legnehezebben feltehető kérdés is sorra kerül, amely a gyermekünkben is felmerülhet, sőt aggodalommal tölthet el: És ha… meghalnál?
Rövid, mélyreható kérdésekre kedves és elgondolkodtató válaszokat kapunk. Talán nem is ezek a kérdések és válaszok a legfontosabbak ebben a mesében, hanem az, ahogyan szépen, lassan elindít egy beszélgetést gyermekünkkel. Mivel a főszereplő nem egy gyermek, hanem egy kismackó, talán könnyebben beszélgethetünk nehezebb témákról is.
2017 augusztus elején jelent meg a kötet második része, Megérkezett! címmel. Újabb problémákat feszeget, kistestvér érkezik a Mackó családba. Kismackó nagyon boldog, hogy lesz egy új játszópajtása, de hamar megtanulja, hogy nem is olyan könnyű nagytestvérnek lenni.
A Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában mindkét kötet megtalálható, Szabó T. Anna és fia, Dragomán Pali nagyszerű fordításában.

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13