Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Berg Judit:
A holló gyűrűje
2017

Berg Judit, a Rumini és a Maszat sorozat szerzője, a Cipelő cicák és a Két kis dinó megálmodója, új regénnyel lepte meg kis olvasóit. A holló gyűrűje című meseregény megírására Sillei László, a Mátyás-templom plébánosa kérte fel az írónőt, „arra gondolván, hogyha a Notre-Dame-ról és az egri várról is írtak regényeket, miért ne készülhetne egy a Mátyás-templomról is”.
A mese főszereplője a nyolc éves Emma, gyakran jár a Mátyás-templomba, mivel a nagypapája a templom orgonistája. Amíg Emma nagypapája gyakorol az orgonán, amely több mint 7000 sípból álló csodálatos hangszer, addig Emma felfedező útra indul a templomban. A kislány kedvenc helye a Szentháromság-kápolna, ahol III. Béla és felesége, Anna királyné síremléke található, de ő nem miattuk szeretett ide járni, hanem a kőből faragott oroszlán és kutya miatt. Anna királynő hűséges kutyáját különösen szereti Emma, szívesen ábrándozik arról, hogyha életre kelne, milyen jókat játszanának együtt. Sőt, el is nevezte a kutyust Bodzának, nem tudván, hogy milyen nagy hatalmat adott ezzel a kőkutya mancsába.
Egyik délután a Duna felett köröző sirályok hozták a hírt a Halászbástya lustálkodó galambjainak, hogy estére nagy vihar készülődik, minden madár keressen menedéket magának. Éjfélkor, amikor a legjobban tombolt a vihar egy villám pont a templom tornyába csapott és úgy megremegtette az épületet, hogy a Menyasszony-torony hollójának csőréből kireppent az aranygyűrű…
Ahogy a gyűrű eltűnt, a Mátyás-templom minden szobra, festménye, gorgója és sárkánya életre kelt. Nehéz feladatot kaptak a templom lakói, egy héten belül meg kell találniuk az elveszett gyűrűt, különben mindannyian halandóvá válnak és csak egy teljesen csupasz templom várja majd a látogatókat.
Vajon Emmának és Bodzának sikerül megtalálniuk a gyűrűt? Tolvaj-e a Béla-torony szélkakasa? Miért a holló lett Mátyás király címerállata? Ki az a Vetési Csőrenagy és hol található a palotája? Mindezt megtudhatod, ha végigolvasod ezt a bájos meseregényt. És ha nagyon kíváncsi lurkó vagy, akkor látogass el a Várba, fedezd fel a Mátyás-templomot, keresd meg Bodzát és a mese helyszíneit.
Kalandra fel!

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13