Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Sachar, Louis:
Stanley, a szerencse fia
2001

Száztíz évvel ezelőtt a Zöld-tó a legnagyobb kiterjedésű állóvíz volt Texasban. A hűvös vízzel teli tó tavasszal különösen szép volt, mikor a partját szegélyező barackfák kibontották rózsaszín szirmaikat.
Mára már ez a csodás vidék teljesen eltűnt, a tóból csupán szikkadt, terméketlen lapály maradt. Nyáron napközben a hőmérséklet harminchat fok is lehet – árnyékban – ha találsz. Ebben a kiszáradt tómederben található a Zöld-tó tábor. Melyik gyermek ne szeretne táborba menni? De ide senki nem érkezik önszántából, a tábort rossz fiúk számára hozták létre.
Stanley ebbe a nevelő otthonba kerül, ahol szigorú szabályok szerint élnek a rendőrség által begyűjtött gyermekek. Főszereplőnk új lakótársai Röntgen, Hónalj, Zéró, Polip, Cikcakk és Mágnes. Ki lehet a Barlanglakó, és ki lesz közülük a barátja? És miért ásnak gödröket? Stanley-nek sikerül-e megtörnie az átkot, ami generációkon át sújtja a családját? És mi történik, ha megjelennek a legveszélyesebb, vörös szemű és fekete fogú sárgafoltos gyíkok? Minden kérdésünkre választ ad, ez a remek, cselekményekben gazdag ifjúsági regény.
A könyv az Egyesült Államokban nyolc irodalmi díjat nyert el. Magyarországon 2016-ban a Stanley kincse címen is megjelent.
Louis Sachar zseniális története – mindkét fordításban – megtalálható a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában.

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13