Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Diana Krall:
From this moment on
2007

Diana Krall kanadai énekesnőnek sikerült az, ami talán még senkinek a jazz világában: popsztárokéhoz hasonló népszerűséget elérni és két Grammy díjat besöpörni. Ki is ez a hölgy? Diana Jean Krall Kanadában, Nanaimoban született, 1964 novemberében. 17 évesen ösztöndíjasként a Berklee Zenei Főiskolán tanult, majd szülőhelyén zenélt tovább. Ott fedezték fel, s útja Los Angelesbe, majd New Yorkba vezetett. Kezdetben zongorázni tanult, (igen profi művészektől), majd énekelni. 2003-tól a brit zenész Elvis Costello felesége, 2006-tól ikerfiúk édesanyja.
Első albumán 1990-ben kezdett dolgozni, de az első kirobbanó sikert 1995-ben, az All for You című album hozta. Következő lemeze, a When I look in your eyes 52 hétig vezette a jazz listákat, és kétszeres Grammy díjas lett (a legjobb jazz énekes előadó és a legjobb hangmérnöki produkció kategóriákban).
Igazi jazz-zenei nagyság ő, vitruóz zongorista és énekes. A From this moment on c. legújabb albumán feleleveníti Gershwin, Cole Porter és társaik klasszikus dallamait, hol saját kisegyüttese, hol egy nagyzenekar kíséretével. A melankólikus, szomorkás dalokat őszinte könnyedséggel (és minden karcosságot nélkülöző füstös-bársonyos hangon) adja elő, különös derűt és humort adva ezzel hangzásuknak.
Az említett albumon kívül könyvtárunkban megtalálható még az énekesnő The look of love című albuma, és a legszórakoztatóbbnak tartott Live in Paris című lemeze is.

Nida Judit

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13