Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Filmajánló

A tizedes meg a többiek

"Az oroszok már a spájzban vannak!"
Új sorozat jelent meg nem régen a DVD-k piacán, a Magyar filmek gyűjteménye, melyben sok-sok, napjainkra klasszikussá vált remekművel találkozhatunk ismét. Első darabja A tizedes meg a többiek, az 1965-ben készült, fekete-fehér háborús kaland-vígjáték.
Emlékeznek? Molnár tizedes úgy dönt, hogy a maga részéről befejezettnek nyilvánítja II. világháborús részvételét, és a kézigránátokban rejtett zsolddal olajra lép. Egy kastélyban próbál elrejtőzni, melyet a meglehetősen pikírt inasra bíztak gazdái, s Molnár pechjére tele van katonaszökevényekkel. A tizedes átveszi a parancsnokságot, és megkezdődnek a dezertőr szakasz kalandjai. Hol honvédeknek adják ki magukat, hol szovjet katonát mentenek meg (1965-ös film!), hol a nyilasokkal harcolnak. Mindenki eszén túljárnak, ám végül mégis szovjet hadifogságban végzik, ahol – nos, partizán szabadcsapatot szerveznek, s a kalandok folytatódhatnak.
A film rendezője Keleti Márton, s a magas színvonalról rajta kívül Sinkovits Imre, Darvas Iván, Major Tamás és társaik gondoskodnak.
A történet jó szórakozást biztosít mindazoknak, akik már ismerik, vagy esetleg tapasztalataik vannak a bemutatott időszakról, de a fiatalabb, akciófilmekhez szokott korosztálynak is.

Nida Judit

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13