Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Filmajánló

Sivatagi show

A sajnos közelgő őszi köd, szürkeség és a téli hideg ellensúlyozására ajánlom Önöknek az idők folyamán a klasszikusok sorába emelkedett tulajdonképpeni természetfilmet, a SIVATAGI SHOW-t.
A film a 80-as évek egyik legmulattatóbb slágere volt. Sokat elárul róla már eredeti címének szó szerinti fordítása is: Az állatok szép emberek. A közöttünk lévő, tulajdonságokban, viselkedési formákban megmutatkozó hasonlóságok bemutatása a film egyik, nem titkolt célja. Gondoljunk csak arra a sokak által ismert jelentre, amikor az állatok az erjedt zöldségektől és gyümölcsöktől becsípnek, s egészen hasonlatossá válnak hozzánk, emberekhez.
A film alkotója Jamie Uys, az afrikai filmgyártás talán legérdekesebb alakja. Az alkotója kifejezés jelen esetben nem csak szófordulat, hiszen a rendezésen kívül ő látta el a film forgatókönyvírója, operatőre, producere és vágója szerepet is. Sajátos látásmódjának bizonyítéka ez a film, más alkotásaival – pl. Az istenek a fejükre estek vagy a Hóbortos népség – egyetemben. Nem titkolt célja, hogy Afrika állatvilágának bemutatása mellett megismertet bennünket egy különleges népcsoport, a busmanok életének apró epizódjaival is.

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13