Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Gáspár Laci:
És mégis forog a föld
2007

Gáspár Laci harmadik lemezét az előadó megasztáros múltja és egész zenei tevékenysége miatt ajánlom Önöknek, s nem a bulvársajtóban történt elhíresülése okán.(Aki egyáltalán nem ismeri őt: az első vetélkedősorozatban ő lett a harmadik, a legjobb férfi résztvevő.)
Amíg tartottak a versenyek, nagyon sok elítélő vélemény hangzott el ismerőseim körében is a sorozatról. "Csak a pénzről szól, előre megrendezték az egészet, fura hangú senkikből próbálnak sztárt faragni", stb. stb. Szóval cikizték, leszólták, fanyalogtak, ezzel együtt rengetegen nézték. Természetesen olykor kevéssé sikerült produkciókat, hamis hangokat, "intonációs problémákat" vélt felfedezni még a nem igazán vájtfül is, de a lényeg, hogy a szervezők és résztvevők műsorukkal megmozgatták a magyar könnyűzene világát. És bizony fennakadt a szitán néhány énekes, zenész, aki új színt, változást, "mást" hozhat az említett műfajban. Tehetségesek vagy csak ügyesek? Sztárok vagy azok lesznek? Nem feladatom eldönteni. Abban viszont biztos vagyok, hogy ideje volt ennek a vérfrissítésnek!
Ugyanakkor tisztelem azt a néhány "fennmaradt" volt versenyzőt, aki ki tudta használni a hirtelen jött ismertséget, és sok-sok munka eredményeképpen megmutatja nekünk, nem csak egy show erejéig akar és képes a zenével foglalkozni. Mint ahogy Gáspár Laci megfogalmazat: "Az adásnak vége lett, de igazából akkor kezdődött el minden". A nézők szórakoztatásán kívül erről szólt volna a történet, úgy gondolom.
Most pedig itt van az És mégis forog a föld c. album, amely a szakértők szerint az énekes eddigi legkiforrottabb lemeze. A legkiforrottabb, és a leginkább jellemző rá. Aki nem találkozott még a fiatalemberrel, kezdje ezekkel a dalokkal az ismerkedést! Stílusa továbbra is maradt a hagyományosnak mondható funky, soul és R&B , de a szerzemények a korábbiaknál árnyaltabbak, kifinomultabbak, változatosabbak. A dalszerzést, a hangszerelést és a zenei producer teendőit főképpen az énekes maga végezte, de a szövegírást rutinos szerzőkre bízta: Orbán Tamásra és Valla Attilára.
Sokszínű, slágergyanús dalokat tartalmazó, ám kerek egész a lemez, hallgassák meg a nyári melegben!

Nida Judit

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13