Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Berg Judit:
Tökmagok a piramisban

Minden kezdő olvasó vágya önállóan végigolvasni egy könyvet. Ehhez nyújt segítséget egy új sorozat a Most én olvasok!.
Korábban is sok ilyen könyv volt már hazánkban, azonban ezúttal olyan neves és kedvelt magyar szerzők írják a sorozat köteteit, mint Berg Judit, Finy Petra, Gévai Csilla, Dániel András. Minden szerző négy könyvet ír, ugyanazon szereplőkről, történetük lazán függ össze, azonban kötetei önállóan is olvashatók.
A főszereplők négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó, akik izgalmas és rejtélyes kalandokban vesznek részt. A Tökmag sorozat 4 szinten keresztül, könyvről könyvre nehezedik. Míg az első részben 2-3 mondat jut egy-egy oldalra a sok színes kép mellé, addig a negyedik könyv szinte teljes regény. A mondatok szerkezete, a szavak hossza és nehézsége is fokozatosan bonyolódik.
A könyvek bár tartalmukat tekintve nem hosszabbak egy-egy kisebb regény egy fejezeténél, mégis megadják a sikerélményt az olvasóknak, hogy maguktól olvashattak ki egy egész könyvet, ezért a sorozat minden kötete megtalálható a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A Tökmagok történetei pont olyan izgalmasak és szórakoztatóak, hogy a gyerekek le se akarják tenni, így nem okoz nekik nehézséget az olvasás gyakorlása.

Spánitz Éva

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13