Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Megyeri Szabolcs:
Üvegház a kertben
2014

A szerző okleveles kertészmérnök, aki a szakmai tapasztalatait főként nyugat-európai arborétumokban és kertészetekben szerezte. A mindennapokban elsősorban kerttervezéssel és kertépítéssel foglalkozik, emellett kertészeti szakértőként publikál.
Könyvében a hazai klímához alkalmazkodó, az itteni mikroklímát jól tűrő növények fontosságára igyekszik az olvasók figyelmét irányítani.
Ebben a különleges kiadványban olvashatunk az üvegház építésének a pontos, rajzokkal és fotókkal gazdagon illusztrált munkamenetéről, az üvegházak típusairól, továbbá a szobanövények, a dézsás növények és az üvegházi zöldség-, fűszer- és dísznövények, az orchideák, a broméliák és a kaktuszok helyes gondozásáról.
Összeállítást találunk az ismertebb és a legkedveltebb egynyári növények vetési és csírázási idejéről, az üvegházi előneveléssel szaporítható zöldségfajokról, valamint a balkonládákba és a növényágyakba ültethető növények kezelési tudnivalóiról (pl. szaporítási mód, virágzási idő, fényigény).
Önálló fejezet szól a növények szaporításáról, az üvegházi zöldségnövényekről, a fűszernövényekről és a dísznövényekről.
Praktikus tanácsokat kapunk a növények átteleltetéséhez, ezen belül olvashatunk a muskátlifajták megóvásának a lehetőségeiről. A kötetet színesíti egy üvegházi naptár és az utolsó fejezetében található, üvegházi biotippekből álló összefoglaló.
A könyv a Cser Kiadó gondozásában, a Kertünk növényei sorozat tagjaként jelent meg. Hasznos olvasmányául szolgál mindazoknak, akik saját üvegházzal szeretnének büszkélkedni, vagy a már meglévőt igyekeznek jobban kihasználni.

Szabó Andrea

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13