Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Majrosi Marianna:
Szerelmesnek lenni nehéz
2015

Szerelmesnek nehéz lenni
 
2015-ben jelent meg Majorosi Marianna, a Csík zenekar énekesnőjének Szerelmesnek nehéz lenni – Asszonysorsok című szólóalbuma. Saját szavaival így jellemzi: „…igyekeztem megfogalmazni mi minden zajlik egy nő életében a házasságkötés után. Van aki boldogan él párjával, de van akinek más sors jut…Mindenki máshogy éli meg életének ezt a szakaszát. Bárhogy is van…Szerelmesnek nehéz lenni. Erről énekelek.”
Az énekesnő Békéscsabán kisgyermekként kezdett énekelni, táncolni. A néptáncos lépcsőfokokat végigjárva a Magyar Állami Népi Együttes táncosa lett, ahol később énekesi feladatokat is ellátott. Az egyre bővülő felkérések miatt, szakmai felkészültségét emelni Bodza Klára tanárnőhöz került, aki "igazi énekest" faragott belőle. Eddigi munkásságáról: 1994-től a Bekecs Zenekar énekese, rendszeresen koncerteztek Magyarországon és Európa-szerte. Ekkor készült el az első olyan kazetta, amelyen énekelt, bácskai dallamokat dolgoztak fel a Magyar Tamburazenekarral. A Bekecs zenekarral eredeti anyagok gyűjtése és feldolgozása után készítette a „Szól a kakas” című kazettát. A Jártató zenekar A jászsági zöld erdőben című albumán a Jászság dalait énekli adatközlőkkel együtt. 2004-ben Jól gondold meg kislány! címmel jelent meg első önálló lemeze, melyen a Csík zenekar mellett a Bekecs együttes is közreműködött. A Csík zenekarral számos albuma jelent meg, melyekért több nívós elismerésben részesültek.
Az ajánlott lemez dalainak mondanivalói a mai fülnek is jól érthetőek, hiszen legtöbben – így vagy úgy – átéljük ezeket az érzéseket életünk során. Szívhez szóló élmény.

Szabó Ágnes

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13