Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Koncz Zsuzsa:
Egyszerű ez
2006

Rock zene, Ki mit tud, Táncdalfesztivál, Illés, Metro, Omega, a francia becsületrend, megzenésített versek – mindezek, és még nagyon sok más is felsorolható lenne, ha Koncz Zsuzsa munkásságáról teljes képet szeretnénk adni. Nehéz feladatra vállalkoznánk, ezért aztán inkább csak annyit, hogy 2006. áprilisának végén megjelent a művésznő legújabb verslemeze, Egyszerű ez... címmel.
Szellemi feltöltődést, kikapcsolódást jelent a gyűjtemény zűrzavaros világunkban. A beharangozó szerint évfordulóktól és időpontoktól független, szubjektív pályakép-összefoglalónak szánták alkotói. Az énekesnőt idézve: "Régóta készültem erre a verslemezre, és amikor befejeztük, arra gondoltam, hogy az itt és a most talán az a pillanat, amikor össze lehetne foglalni mindazt, ami eddig volt."
A lemez nem titkolt másik célja, hogy a nagy magyar klasszikusok (pl. Radnóti Miklós, Weöres Sándor, József Attila – akié a címadó költemény is) sorai mellett bemutasson néhány fiatal, kortárs költőt is (pl. Karafiáth Orsolya, Tóth Krisztina, Kántor Péter). S ha a szerzőtársak felsorolásánál tartunk, említsünk meg néhányat a zenei oldal színvonalas produkcióiról ismert alkotói közül is: Gerendás Péter, Bódi László (Cipő), Tolcsvay László, s természetesen Bródy János.
Fogadják szeretettel a Hungaroton gondozásában megjelent lemezt!

Nida Judit

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13