Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Molnár Krisztina Rita:
Maléna Kertje
2013

Maléna kertje egy igazi mai családi mese gyerekeknek és felnőtteknek, gyerekekről és felnőttekről. A mese remek összetevőkből áll: valóságból, egy csipetnyi csodából, kalandból, mindez remek humorral fűszerezve. Molnár Krisztina történetének nyelvezete csodálatra méltó, olvasás közben bearanyozza a gyermekek és a felnőttek lelkét. A mesében rengeteg új ismerettel és régies kifejezéssel (drótszamár, zsíros deszka) is találkozhatnak a gyerekek. A felépítése is kiváló, akár fejezetenként is felolvasható a csemetéknek. A magas színvonalú, szemet gyönyörködtető illusztrációkat Simonyi Cecília készítette.
A történet főszereplője egy kislány, Maléna. A legjobb barátja Szibill, a beszélő tücsök, aki Máliék hátsó kertjében, a hársfa alatt lakik. Maléna elfoglalt szülők gyermeke, ezért édesanyja legtöbbször kis cetliket ír Málinak, hogy ne felejtsen el enni, csinálja meg a leckéjét, mikor induljon el a különórára és végül azt is, hogy nagyon szereti őt. A kislányt nagyon bántja, hogy soha nem ér rá senki. Se az anyukája, se az apukája, se a nagyszülei.
De egy szép napon mindez megváltozik. Ha tudni szeretnéd, hogy milyen csodák történnek Malénával, ahhoz bizony el kell olvasnod ezt a varázslatos mesét.
 

 

Kondriné Varga Kornélia

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13