Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Filmajánló

Vad Magyarország
A vizek birodalma

A Vad Magyarország egész estés természetfilm tájainkról, állatvilágunkról és természethez kötődő hagyományainkról. 2011-es bemutatásakor évtizedek után az első nagyszabású hazai, a témáról forgatott alkotás volt.
Főhősei egy rétisas család és egy vidra, az ő mocsarak mélyén zajló mindennapjaikba pillanthatunk be, s az ő kalandjaikon keresztül ismerhetjük meg a Kárpát-medence vizes élőhelyeit. Természetesen találkozhatunk más állatokkal is: táncoló szarvasokkal, lazac módon vonuló balinokkal, folyóba tudatosan fejest ugró gyurgyalagokkal – sok-sok nálunk elsőként leforgatott állati viselkedésformával.
Magától értetődően a természettel együtt élő emberek is megjelennek a filmben s a szerzők ritmusosan váltogatják az emberek világát a természetével, ezzel is kiemelve, hogy csak együtt, egymást tisztelve és értve maradhatunk fenn. Olyan működő ökoszisztémát mutat be, ami olykor az Attenborough-filmeket idéző meglepetéseket tartogat mind a nézők, mind az alkotók számára
Az új „Gyöngyvirágtól lombhullásig” alkotói több mint húsz helyszínen forgattak, 53.000 km-t utaztak be a forgatás során, és másfél éven átívelő történetet tárnak elénk. A rendező Török Zoltán volt, a narrátor pedig Kulka János.
A nagyszerű, izgalmas alkotás legnagyobb érdeme pedig talán az – több mint 20 hazai és nemzetközi díja mellett – hogy újraértelmezte, újjáteremtette a korábban Rockenbauer Pál és Kollányi Ágoston nevével fémjelzett műfajt.

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13