Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Tóth Katalin:
Ballépések
sulijegyzetek-sorozat 2.
2014

Van élet a Szent Johanna Gimin túl is, erre az egyik legjobb példa a Sulijegyzetek-sorozat.
 
A főszereplő lány, Lilla tánctagozatos, osztálytársa és új szomszédja Krisztián pedig sportoló, pontosabban kosaras. Krisztián az első kötetben költözik vissza gyerekkori otthonába, Lilla szomszédságába, és bár a szülők állítják, hogy ők régen nagyon jó barátok voltak, a gyerekkori sérelmek és a kamaszkor is nehezítik a régi viszonyok helyreállítását. Az első kötet végén ugyan elcsattant egy csók főhőseink között, de eltelt a nyár, és a párosnak nem sikerült tisztáznia, hogy ez mit is jelent.
 
A második rész a szeptemberi tanévnyitóval kezdődik és a nyári eseményeket csak a szereplők visszaemlékezéseiből ismerjük meg. A kötet alapkonfliktusa, hogy akkor mi is lesz Lilla és Krisztián között, de ezen kívül is sok érdekes mellékszál is becsatlakozik. Egy exbarátnő feltűnik, aki komoly titkokat és zűröket hoz magával. A kosárcsapatban is tovább gyűrűznek a problémák. A tánctagozatosok között sincs már minden rendben. Barátnői körül is gondok vannak és iskolatársai még alaptalan pletykákkal is megkeserítik Lilla mindennapjait, aki már csak táncolni szeretne, de így az sem olyan jó már.
 
Hogyan állhat fel valaki élete legnagyobb bukása után? Olvasd el, és megtudod! Izgalmas, bonyodalmas és megható folytatása a sorozatnak, igazi „tini-bajokkal”.

Szatmáry Éva

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13