Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Rutkai Bori Banda:
Sárkányjárgány
2014

Szinte folyamatosan szól körülöttünk a zene, akárhová megyünk, olykor túl sok, túl felszínes és túl hangos is. Igaz ez a gyerekeknek íródott-játszott dalokra is. Pedig nagyon fontos lenne, hogy a kicsik csak színvonalas, dallamos, és szövegében is valamit mondó zenét kapjanak. Meg a szülők, nagyszülők is, akik csemetéik kedvenc lemezétől sokszor falra másznak, pusztán azért, mert egymás után kétszázhuszonhatezredszerre hallgatva már minden, még a világ legtökéletesebb kompozíciói is nehezen viselhetőek el. És valljuk be, igényes, jó, új gyermekzenét nem könnyű találni.
Én most egy hallgathatót-szerethetőt-énekelhetőt ajánlok Önöknek: a Rutkai Bori Banda Sárkányjárgány című összeállítását, melynek címadó dala a Picur Rádió 2014-es „viaDal”-án megnyerte a legjobb szövegírónak járó díjat. A lemez dalaival bejárjuk „a Föld és az Ég mesetájait: leszállunk egy tengerparti játszótéren, tovább röpülünk az ázsiai partok felett, Afrikában Nap papával és Hold mamával bújócskázunk, és felfedezzük a Palánta planétákat is. Kalandos utazásunk a nyárból a télbe visz, és még a mesevárba is ellátogatunk…”
A lemez az azonos színű könyvvel együtt jelent meg, melynek illusztrációit, ugyanúgy, mint a dalok szövegét, dallamait Rutkai Bori készítette.
Nekem tetszik ez a Sárkányjárgány. A jövőbeli zenés könyvtári foglalkozásokon azt hiszem, sokszor utazunk majd vele.
Hallgassák/hallgassátok, olvassák/olvassátok, nézzék/nézzétek Önök/Ti is!

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13