Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Filmajánló

Szemfényvesztők
2013

A Louis Leterrier rendezésében készült Szemfényvesztők című filmet ajánlom az Önök figyelmébe.
A történetről: Négy utcai szemfényvesztő: egy kártyatrükkös (megformálója Jesse Eisenberg), egy mentalista (Woody Harrelson), egy szabadulóművész (Isla Fisher) és egy zsebtolvaj (Dave Franco) kapnak egy-egy titokzatos kártyát, amely ugyanazon helyre hívja, és egy közös trükk szolgálatába állítja őket. Majd „egy évvel később” a Négy lovas néven híressé vált mutatványoscsoport már egy nagy színpadon mutat be hihetetlen trükköket, amelyek során nagy mennyiségű pénzösszegek tűnnek el nyomtalanul – vagyis a közönség szeme láttára kirabolnak egy bankot, és a pénzt szétszórják a lelkes tömeg sorai között. Az FBI és az Interpol is elkezd nyomozni az ügyben, és kezdetét veszi a hajsza, amelyben a legokosabb nyer...
A Négy lovas kicsit hasonlít az Ocean’s Eleven csapatára, ők sem akarnak megrokkanni a hétköznapi munkától, és nyilvánvaló, hogy végső céljuk nem a bankok megcsapolása.
A csattanóhoz vezető úton olyan színésznagyságokkal találkozhatunk, mint Morgan Frreman vagy Michael Caine, s az ő nevük azért elég jó ajánlólevél.
A Szemfényvesztők természetesen a szórakoztatás céljából készült, de nem egy tutira kiszámítható, kitalálható végű alkotás. Nem fognak megfejteni benne nekünk évszázados talányokat, legfeljebb a jól ismert nyúleltüntető mutatványt.
Kiknek ajánlom?
- Akik szeretik a csavaros történeteket, amik igazán lekötik a figyelmet.
Kiknek nem?
- Akik minden trükköt ismernek.
- Akik csak azért is előre tudták, ki mozgatja a szálakat, és mi lesz a vége
- Akik nem szeretnek szórakozni.
 
Szóval csak a kezeket figyeljék, mert csalnak! Vagy mégsem?

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13