Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Zorán:
Egypár barát - duett album
2013

Egyik nagy kedvencem legújabb lemezét ajánlom a szíves figyelmükbe.
Duett-albumról van szó. Zorán hosszú pályafutása alatt énekelt már számos duettet, egy részük lemezen is megjelent, de akadtak alkalmi együttműködések is: hol ő hívott meg barátokat, pályatársakat egy-egy fontosabb koncertjére, hol őt hívták meg duett-partnernek. Ezekből a dalokból válogatott most össze egy csokornyit.
Egyszerű lett volna az eredeti felvételeket összepakolni egy albumra, de ő ezúttal sem a könnyebbik utat választotta: a lemezen új stúdiófelvételek hallhatók.
 
Néhány érdekesség a lemezzel, annak dalaival kapcsolatban:
 
- Szerepel a lemezen Leonard Cohen dalának új, magyarított változata: Míg a szív lejár című, Zorán partnere Váczi Eszter
- Helyet kapott a kultikus filmdal magyar-szerb nyelvű átdolgozása, az Ederlezi is, természetesen Rúzsa Magdival
- Tompos Kátyával egy Prima Primissima-gálán dolgozott együtt először Zorán, ott szervezték őket egymás mellé és énekelték el Zorán Esküvő című dalát együtt. Ez a szám is felkerült a lemezre.
- Éneklik Bródy Jánossal a Ne várd a májust. Annak idején ezt a Magyar Rádióban vették fel, és az ún. átvevő bizottság nem engedte, hogy a „Fejünkre hullanak a csillagok, rémülten ébrednek az álmodók” sor a szövegben maradjon. Stúdiófelvételként, lemezen most jelenik meg először eredeti formájában a dal.
- Érdekessége a lemeznek az is, hogy először énekel Zorán feleségével, Hegyi Barbarával együtt, a színésznő által választott Játssz még című dalt. Eredetileg Kovács Kati volt a dal előadásában partnere Zoránnak.
 
11 dal – 11 partner. Az említetteken kívül hallhatjuk még: Bíró Esztert, Gerendás Pétert, Kern Andrást, Palya Beát, Presser Gábort és Sztevanovity Dusánt a lemezen.
 
Az új Zorán-album lemezbemutató koncertje 2014. február 8-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában. A koncertre természetesen Zorán meghívta az album összes szereplőjét, így a sokórányi programban a régi-új számok mellett megelevenednek majd a duett-dalok is.
 
Gondoltam rá, elárulom Önöknek, melyik az én legnagyobb kedvencem a kitűnő albumról. Próbáltam választani, de nem ment, az egyik dal a humora miatt tetszik nekem, a másik zenei megformálása tökéletes, a harmadiknak a mondanivalója fogott meg. Hallgassák végig Önök is, és érteni fogják, miért nem!

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13