Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Lukács Józsefné, Ferencz Éva:
Megjött a tél, hujja-hó, nagy pelyhekben hull a hó
Óvodai játékos fejlesztések kézikönyve és fejlesztő játékok gyűjteménye
2010

A szerzők mindketten óvónők és fejlesztőpedagógusok, akik a téli évszakhoz kapcsolódó témákhoz, jeles napokhoz (pl.: Mikulás-nap, Luca-nap, karácsony) válogatták és állították össze játékgyűjteményüket, amely akár fejlesztő játékok, találós kérdések, dalok és mondókák és nyelvtörők tematikus kincsestáraként is forgatható. Többek között ötleteket kaphatunk az adventi, a Mikulás-napi és a karácsonyi előkészületekhez, de megismerhetjük a Luca-naphoz kötődő népszokásokat is.
Kis ízelítő a témakörökből: téli időjárás és öltözködés, a tél örömei, emberi munkák télen, jeles napok télen. Az összegyűjtött játékok önállóan, sőt más tevékenységekhez kapcsolva is alkalmazhatók.
Elsősorban óvodapedagógusoknak ajánljuk, de alsó tagozatos iskolai foglalkozásokhoz is jól használható, sőt a szülők is rengeteg ötletet meríthetnek belőle!
Ez a téli témájú játékokat összefoglaló könyv a szerzőpáros Ősztől őszig címet viselő könyvsorozatának a második köteteként, a Flaccus Kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben, 2011-ben pedig kiegészült az Esik a hó, fúj a szél, varjú károg, itt a tél elnevezésű gyakorlati útmutatóval.

Szabó Andrea

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13