Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Klasszikon Együttes: Opera crossover
Ahol a klasszikusok a XXI. század nyelvén szólnak
2013

Ki is, mi is ez a formáció? Honlapjukon írják önmagukról:
 
“Mi, a Klasszikon produkció művészei a zenei világ különböző területein tevékenykedünk. A komolyzene művelőiként és őszinte híveiként örömmel vállalkoztunk a klasszikusok által hordozott töménytelen szépség hirdetésére, annak újító interpretálására. A klasszikus repertoárt- a crossover jegyében- könnyedségében igényes zenei csemegeként tálaljuk, a mai lüktetéshez, a mai hangszerekhez, a mai érzésvilághoz közelítve a zeneműveket. ...... Közös munkánk gyümölcse a jazz, a pop, a swing, a blues, a rock and roll, a táncdal, a szalonzene és a musical stílusjegyeivel fűszerezett operasláger- műsor, amely reményeink és bővülő tapasztalataink szerint fertőző örömzene”
 
S mi is az a crossover? “A crossover nem más, mint stíluskeresztezés.” A különböző műfajok, ágazatok keresztezése, mindenhonnan kiemelve az alkotó számára legszebb, leginkább élvezetesnek talált jegyeket, jellemzőket, dallamokat, “ ... hiszen a történelem folyamán legtöbbször vérfrissítésre szorult népcsoportok életereje, valamint a “félvér” gyermekek szépsége legendás.”
 
Az együttes tagjai: Sebők Mónika énekes, Nagy László Ádám zongorista, Zsemlye Sándor szaxofonon, Tiba Sándor dobos, és Martos Attila bőgőn basszusgitáron.
 
A lemezen többek között hallhatjuk – természetesen átdolgozott változatban Bizet: Carmen – Kártyaáriáját, Gounod: Faustja részletét, Gluck: Orfeusz és Euridiké részletét, vagy mind közül a kedvencemet: Mozart Varázsfuvola – Az éj királynőjének áriáját.
 
Bíró Zsolt írja az Opera crossoverről: “A Klasszikon megváltoztatta a felfogásomat: Nem gondoltam volna, hogy én valaha egy klasszikus zenei koncert közben mosolygok és élvezem a hallottakat ... de ez a Klasszikon tud valamit...”
 
Jó szórakozást kívánok minden újításokat kedvelő hallgatónknak!

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13