Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Golding, Julia:
Lélektársak
Sky
2012

Joss Stirling írói álnéven alkotó Julia Golding trilógiájának 1. része egyszerűen lebilincselő történet. Az elején kicsit nehézkesen indulnak be az események, azután hirtelen olyan fordulatot vesznek, amitől csak kapkodja a fejét az olvasó.
 
A könyv két főszereplője a zárkózott Sky Bright és a „rosszfiú” Zed Benedict. Skyt 10 éves korában örökbe fogadta a művész Bright házaspár, akik azóta is féltve nevelik a rejtélyes előéletű kislányt. Semmire nem emlékszik 10 éves kora előttről, így még az igazi nevét és születési idejét sem lehet tudni róla. Szülei állást kapnak egy colorado-i városka Művészeti Központjába, így Angliából Amerikába költöznek. Az új iskola magában is komoly kihívást jelent a félénk Skynak, ráadásul még a helyi rosszfiú is pikkel rá valamiért. Nem elég, hogy folyton keresztbe tesz neki, még időnként a hangját is hallja a fejében. A történet akkor kezd igazán izgalmassá válni, amikor egy alkalommal válaszol is a fiúnak. De, hogy ez után milyen meglepő változások állnak be kettejük kapcsolatában, azt csak az tudhatja meg, aki elolvassa a könyvet. Azt viszont még elmondhatom, hogy szépen lassan, a történet során fény derül Sky életének rejtélyeire is.
 
Nagyon izgalmas, kicsit fantasy jellegű romantikus regény, 14 éves kortól ajánlom. Amire számíthatsz: kamaszos lázadás, szerelem, szülői szigor, iskolai élet, emberrablás, borzongás...mi kellhet még egy jó regényhez?! A folytatása májusra várható.

Szatmáry Éva

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13