Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Hangoskönyv ajánló

Szép Ernő:
Mátyás király tréfái
2012

Nyár van, vége a tanévnek, itt van a vakáció, a szabadságok, a hosszan világos esték időszaka. És talán több idő jut arra is, hogy meséljünk gyerekeinknek, unokáinknak. Természetesen nem a szóban való mesélésről, vagy a meseolvasásról szeretném Önöket lebeszélni, de egy-egy meselemez kisegíthet bennünket, amikor utazunk, vagy főzünk, stb. És a lemezt is lehet együtt hallgatni!
Tehát ajánlom szíves figyelmükbe Szép Ernő Mátyás király tréfái című CD-jét.
Szép Ernő írói hangját a líraiság és a humor jellemzi – ez kiválóan tükröződik ezen a lemezen is. Legtöbb kiadást megért kötete a Mátyás király tréfái, mely alapjául szolgált az említett alkotásnak.
Mátyás királyról minden gyerek hallott már, s az, hogy álruhában járta az országot, már önmagában sok mulatságos félreértésre adhatott okot – legalábbis a legendák szerint. Ám a történetek szórakoztató volta mellett az is pozitívum, hogy a kicsik és nagyok a meséken keresztül képet kapnak erről a távoli korról, az akkor élt emberekről, szokásokról, problémákról.
Találkozhatunk a lemezen a kolozsvári bíró vagy a cinkotai kántor történetével, megtudhatjuk, milyen is az a róka fogta csuka vagy a tétényi malomkő, de azt is megérthetik a kicsik, miért és hogyan volt egyszer, és csak egyszer Budán kutyavásár.
Neves előadók tolmácsolásában hallhatjuk a történeteket, ők Tahi Tóth László, Reviczky Gábor, Harsányi Gábor, Laklóth Aladár, s sokan mások.
A lemez a Móra Könyvkiadó gondozásában jelent meg, jó mesélést kívánok vele mindenkinek!

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13