Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Filmajánló

Social network - a közösségi háló

2003 őszén egy egyetemista, Mark Zuckenberg új számítógépes programot alkotott, mellyel baráti körének kapcsolattartását szerette volna egyszerűbbé tenni. Ez a program az internetet hívta segítségül céljai eléréséhez, és ez a program lett a sokunk által ismert/használt/szeretett/gyűlölt Facebook.
Zuckenberg rövid idő alatt a világ legfiatalabb milliárdosává vált, szert tett jó néhány új barátra, és ahogy az már lenni szokott, jó néhány ellenségre is.
A film az ő története, arról szól, hogy hogyan születnek az ötletek, hogy milyen út vezet a megvalósításig, s hogy hogyan lehet mindezzel megbirkózni. Forgatókönyve olyan jól sikerült, hogy 2011-ben Oscar-díjat nyert (a vágással és a filmzenével egyetemben), Aaron Sorkin nevét kell megjegyeznünk. A rendező David Fincher, a legfőbb szerepeket pedig Jesse Eisenberg, Andrew Garfield és Justin Timberlake játsszák.
A hírek szerint Zuckenberg nem igazán kedveli ezt a mozit, mondván, hogy az őt egy antiszociális, nem szerethető zseninek mutatja be, aki igencsak lenézi környezetét. Ettől függetlenül a film jól sikerült alkotás, Zuckenberg pedig talán megvigasztalódik majd magyar tenyésztőktől származó puli kutyájával – csak hogy ennek a filmnek is legyen magyar vonatkozása.
 
Jó szórakozást kívánok hozzá!
 
A képen természetesen az igazi Mark és az említett kutyus látható.

Nida Judit

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13