Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló gyerekeknek

Póda Erzsébet:
Pilicke meséi
2009

Mindenki számára természetes, hogy Meseország tele van tündérekkel, varázslatokkal, csoda dolgokkal. No de hogy a kertünk végén, a csipkebogyós erdőszélen is tündérekkel, manókkal találkozhatunk – ugye, erre senki sem mert még gondolni sem. Pedig így van!
Olyannyira, hogy Pilicke például bárhol felbukkanhat. Mondhatni véletlenül találkoztunk, hiszen Ő a színek birodalmából érkezett, mégpedig egy sajnálatos baleset következtében: lepottyant a vaksi fehér holló hátáról.
S hogy mi a legizgalmasabb ebben a mesekönyvben? Nos az, hogy a sérült Pilicke gyógyulásának titka a mesemondás – melynek során megtudjuk, hogy Lompos Lotár, a csatár kedvenc eledele a makkos gombóc, kiderül, hogy Kelepke, a törött szárnyú gólya hogyan telel ki idehaza, no és az is, hogy segít-e a bánatos királyon Boszorkány Rozália italfőzete – és még sok minden más. Érdemes barátaival is megismerkedni: a tarka agancsú szavarbocival, az ezerszínű sünnel, a hencegő kismókussal.
Ugye kiváncsiak lettetek? Pedig én többet nem árulhatok el erről az egész történetről… Olvassátok el Pilicke történetét!

Kovácsné Mogyorósi Erika

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13