Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Konrad Sutarski - Domonkos László:
Megőrzésre átvéve
2009

Megőrzésre átvettük tőletek – mondta a nedeci vár legújabbkori "úrnője" a magyar látogatóknak, mikor a Szepesség fő erősségének, a lengyel-magyar határvárnak számító Nedecben fogadta őket. Nagyon sokan nem tudják, hogy a trianoni béke következtében Magyarország területéből Lengyelország is részesült – még ha kicsi is ez a terület, és még ha nem is az ő "erőszakosságuknak" tudható is ez a tény. Ez az a terület, amit "megőrzésre átvettek".
A Trianon előtti Magyarország északi részén két, kicsinyke területrész, Árvából, illetve a Szepességből, Lengyelországhoz került. Ennek a két területnek a történetét idézi föl a szerzőpáros, a lengyel Konrad Sutarski és a magyar Domonkos László.
A Kemény János fotóival illusztrált, gazdag történeti és esszé jellegű anyagot tartalmazó kötetet ajánljuk azoknak, akiket érdekel a magyar történelem, akik a lengyel-magyar történelmi kapcsolatok, a hagyományos barátság okait keresik, de azoknak is, akik egyszerűen csak utazásra készülnek erre a lengyel országrészre.

Bazsóné Megyes Klára

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13