Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Fekete V. Éva:
"Egy kő röpül a kerítés mögül"
2009

Fekete Lajos versének első sorát kapta címül az a regény, melyet Fekete Viola írt Krasznai Jenő és Zsuzsanna életét bemutatva. Jenő és Zsuzsa sorsa életrajzi ihletésű, hiszen az írónő saját szülei életét meséli el a könyv lapjain. Édesapja Fekete Lajos költő, aki a Szilágyságban született, és az 1940-es években Érden telepedett le családjával és itt élt haláláig, 1973-ig.Végig kísérhetjük egy magyar költő és családjának küzdelmes életét, költői munkásságának kibontakozását, melyet többek között Illyés Gyula, Reményik Sándor, Weöres Sándor is méltatott, s melynek hátterét a XX. század első felének zűrzavaros politikai időszaka fémjelez. A könyv életre kelti a két világháború közötti, majd az azt követő korszak irodalmi életének eseményeit és szereplőit, például olyan vajdasági írók alakját is mint Szenteleky Kornél, illetve a szintén Érden élt Csuka Zoltán.
Ajánlom mindazoknak ezt az olvasmányos könyvet, akiket érdekelnek a való élet által írt történetek, és azoknak, akik személyesen ismerték Fekete Lajost, vagy érdeklődnek az érdi irodalmi élet története iránt.
 
A könyvet 2009. november 18-án Fekete V. Éva és a Püski Könyvkiadó közreműködésével mutatjuk be könyvtárunkban. A könyvbemutatón lehetőség lesz a kiadvány megvásárlására, és hamarosan könyvtárunk állományából is kölcsönözhető lesz.

Paulovits Erika

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13