Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

A magyar dal napja
2009. szeptember 13.


2008 óta a szervezők szándékai szerint minden év szeptemberének második hétvégéje A magyar dal napja. Az ötlet Presser Gábortól származik, akinek kezdeményezésére a tavalyi Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján az elmúlt öt évtized beat-pop-rock dalterméséből hangzott el válogatás, hogy felhívják a figyelmet a magyar zenére, minden korszak magyar zenéjére.
"Az idei magyar dal napja olyan lesz, amilyennek korábban megálmodtam: országszerte 22 helyszínen, köztük kilenc vidéki városban hívjuk fel a figyelmet arra, milyen fantasztikus dalkinccsel és tehetségekkel rendelkezünk" – mondta az eseményt kitaláló Presser Gábor a szeptember 13-iki rendezvény sajtótájékoztatóján.
A fellépők között a magyar rock-, pop-, dzsessz-, nép- és komolyzene ismert előadói lesznek ott, köztük Sebestyén Márta, a Pa-Dö-Dö, a Heaven Street Seven, Charlie, a Pál Utcai Fiúk, a Balaton, a Besh o droM, a Sebő együttes, a 30Y, a Kaláka, a Bëlga, Berki Tamás, Winand Gábor, a Modern Art Orchestra, Peter Ogi, Péterfy Bori és a Love Band, a Kispál és a Borz, Palya Bea, Jamie Winchester, az Ági és a Fiúk, Török Ádám és a Mini, a Kiscsillag, valamint az Isolated.
"Az egyes programok megszervezésében nagyon sok ember működik közre. Minden helyszíntől azt kértük, hogy ne csak országosan ismert művészek, hanem helyi előadók, zenekarok is lépjenek fel" – mondta Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a tervek szerint szeptember 13-án minden helyszínen egy dal a nemrég elhunyt Cseh Tamás emlékének szól.
(az index nyomán)
 
Aki részletesebben szeretné a programokat megismerni, annak figyelmébe ajánlom a http://index.hu/kultur/klassz/2009/08/25 internetes oldalt.
Az esemény kapcsán – figyelembe véve a szervezők elképzeléseit – összegyűjtöttük a Zenei Könyvtár érdi illetőségű előadóinak, szerzőinek részlegünkben megtalálható "dalait". A felsorolt lemezek meghallgathatóak és kölcsönözhetőek nálunk!
 
Jó "dalolást" kívánunk!

Nida Judit

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13