Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Kubassek János:
Útkeresők
Magyar utazók és földrajzi felfedezők
2008

Szívemnek két okból is kedves kötetet ajánlok figyelmükbe. A kötet szerzője Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, kedves kollégám. A Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójaként sokat tesz a geográfiatörténet ügyében, megjegyzem, ezzel egyben Érdet is ismertté teszi.
Magam is szerettem volna földrajz szakos lenni – ma már ebből csak az érdeklődés maradt. Mindig szívesen olvasok ilyen témájú könyveket, útikönyveket, nézegetek térképeket, utazom képzeletben és valóságban is. Személyes sorsom pedig arra vitt, hogy a földrajzi múzeummal valamiképpen közös ügyeket jelenítsek meg, képviseljek, az általam vezetett intézmény, a Csuka Zoltán Városi Könyvtáron keresztül.
Ez a könyv pontos, informatív és egyben nagyon élvezetes olvasmány. Gyerekek, felnőttek egyaránt figyelemmel forgathatják, mindenkinek jó szívvel ajánlom: a földrajz, az útikönyvek iránt érdeklődő, a térképeken eligazodó olvasóknak, de mások is találnak benne olvasnivalót, információt.
Az őshazát kereső Julianustól – illetve az őt egy esztendővel megelőző, keleten már 1234-ben megfordult Ottó baráttól – a XX. század harmadik negyedében tevékenykedő utazókig mutatja be több-kevesebb részletességgel majdnem félszáz ebbéli jelesünk munkásságát.
Földrészenként tájékozódhatunk, térképek segítik képzeletbeli utazásainkat. Az illusztrációk, képek pedig a kedvünket növelik, ismereteinket bővítik.
A kötet Papp-Váry Árpád, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke előszavával jelent meg.
Örülnék, ha sok fiatal is olvasná, és szerezne ebből a műből is információkat. És annak is örülnék, ha az érdiek mellett mások is kedvet kapnának egy érdi utazáshoz, a Magyar Földrajzi Múzeum fölkereséséhez.

Bazsóné Megyes Klára

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13