Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Könyvajánló

Böszörményi Gyula:
Leányrablás Budapesten
Ambrózy báró esetei I.
2014

Böszörményi Gyula József Attila-díjas író, a gyermekkönyvek szerzőjeként vált ismertté, ám ezzel a művével a felnőtt olvasókat célozza meg. Ráadásul új műfajjal lep meg bennünket, mellyel betekintést enged a dualizmus korába. Sorozatában kitalált személyeken kívül valós történelmi figurákkal és eseményekkel színesíti műveit, melyeket pontos hivatkozásokkal támaszt alá, ezáltal bővíti ismereteinket is. A szerző a kor nyelvhasználatát is figyelembe vette, ezekből következően lehetőséget ad arra, hogy visszarepüljünk az időben és azonosulni tudjunk a szereplőkkel.
Az „Ambrózy báró esetei” című sorozata összesen öt részből áll, melyek a századforduló idején játszódnak az Osztrák-Magyar Monarchia területén. A történet 1896-ban kezdődik, ekkor zajlik a millenniumi ünnepség Budapesten, az ezeréves Magyarország ünneplése. A Monarchia minden területéről özönlenek az emberek. Főhősnőnk Hangay Emma, aki ekkor 16 éves, Marosvásárhelyről a fővárosba utazik, hogy részt vehessen az ünnepségek forgatagában. Emma a nagynénjénél száll meg, aki fia, a zűrös életű Ottó gondjaira bízza a lányt. Ám a második napon rejtélyes körülmények között Emmát elrabolják.
Ugrunk egyet az időben, 1900-at írunk, négy év telik el Emma eltűnése óta. A lányról édesapja és húga azóta sem tud semmit, ám ekkor egy rejtélyes távirat érkezik, melynek hatására az ekkor 17 éves Hangay Emília úgy dönt, megkeresi elveszettnek hitt nővérét, és nyomozásba kezd. Ehhez segítséget kap a fiatal és hírhedt Ambrózy bárótól, akivel egy véletlen baleset során ismerik meg egymást. A történet innentől két szálra szakad, így válik még izgalmasabbá a regény. Az író bemutatja a két lány kalandokkal gazdagított történetét, megpróbáltatásait. Vajon mikor fut össze a két szál újra, és hogyan?
A könyv megtalálható a Csuka Zoltán Városi Könyvtár állományában.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13