Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Fekete István:
Vuk
hangoskönyv
2006

Új műfaj jelent meg nem túl régen a hangzó anyagok piacán, a hangoskönyv. Első hallásra sokan – különösen mi, könyvtárosok – felkaptuk a fejünket, mi ez? Fából vaskarika? Hiszen a könyv papírból van, s olvasása általában csendes tevékenység. Aztán ismerkedtünk, sőt barátkoztunk az új műfajjal, s az rövid időn belül bebizonyította létjogosultságát még a legfőbb kételkedők számára is.
Mi is a hangoskönyv? Nagyon egyszerű a dolog: vállalkozó kedvű művészeink felolvasnak egy-egy irodalmi művet, s ezt szakértő kezek CD lemezen rögzítik, úgy bocsátják a nagyközönség rendelkezésére. S miért jó ez? Mert nagyon sok ember, nagyon sokszor kerül napjainkban olyan helyzetbe, amikor a keze, szeme foglalt, ám az agya nem teljes mértékig – ilyen például az autóvezetés, a főzés, és sorolhatnánk tovább. Nos, ilyenkor igen jó szolgálatot tesz az új műfaj. Nagy segítség azoknak a társainknak is, akiknek különböző, gyakran fizikális okok miatt gond az olvasás.
Egyszóval szükséges, jó dolog a hangoskönyv, ismerkedjenek meg velük minél többen! (Azért, természetesen, ne felejtsék el papíralapú, "régimódi" könyveinket sem.)
A bemutatott új formában jelent meg Fekete István Vuk című alkotása, a Móra Könyvkiadó gondozásában. Szinte nincs olyan gyermek és felnőtt, aki ne találkozott volna már a kis, majd felnövekvő rókakölyök kedves, szívet-lelket melengető történetével, kalandjaival, hiszen számtalan formában feldolgozták már ezt a kötetet. Most mégis javaslom, vegyék elő az újfajta megjelenést, olvassák-hallgassák ismét, egyedül vagy gyermekeikkel. A hiteles előadásról Gyabronka József gondoskodik számunkra.

Nida Judit

Összes ajánló

Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13