Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Ez történt...
December – a gyermekek hónapja 2010.12.15.
 
Ha december, akkor igazán a gyermekeké a könyvtár! Persze mindig kiemelten figyelünk rájuk, de ilyenkor különösen – hiszen Mikulás és a Karácsony ünnepe rájuk is fókuszál, rendezvényeink is nekik/róluk szólnak elsősorban.
A megjelenő kiadványok között is nagyon sok olyan van, amit elsősorban ők fognak (és természetesen a „hozzájuk tartozó” anya, apa, nagymama, nagypapa) forgatni! Könyvtárunk ebben az időszakban nagyon gyorsan megvásárolja ezeket a könyveket, CD-ket, DVD-ket, lehet nálunk keresni őket.
De programokkal is várjuk/vártuk a gyerekeket! Könyvbarátok, a Jonatán könyvmolyosok találkozója, a Tudod-e? játéksor, a puzzle-játék eredményhirdetése, mesemondó verseny várta az érdeklődőket december elején.
Aki lemaradt netán, jövőre ugyanebben az időben találkozhatunk vele – természetesen, ha előtte jelentkezett ezekre a játékokra! A győztesek, díjazottak neve olvasható a „versenyeredmények” menüpontban, a fotókat megtekinthetik a fotótárban.
 
És ki ne felejtsük: óvodások és kisiskolások találkoztak december 9-én Bíró András bácsival, aki az új, gyerekek számára írt (és unokája által illusztrált) kötetét mutatta be. A kötet egyébként megvásárolható a könyvtárban – szép ajándék lehet karácsonyra!
 
A zenei könyvtárunk rajzpályázatáról külön olvashatnak a zenei részleg oldalán, valamint a képeket is megtekinthetik. (Mellesleg érdemes megnézni a zenei részleg költözéséről szóló „képes beszámolót” is!)
 
És természetesen mindenkit szeretettel fogadtunk a karácsonyi készülődésre a gyermekkönyvtárban és a parkvárosi fiókkönyvtárunkban.
 
A csatolásokban látjuk az érdtv műsorát, amelyben erről a rendezvényről is láthatunk híradást!
 
Bazsóné Megyes Klára