Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Ez történt...
Évértékelés 2010 - évkezdés 2011 2011.01.08.
 
Áttekintve az elmúlt év eseményeit, ismét elmondhatjuk, hogy tartalmas, izgalmas évünk volt! TÁMOP-foglalkozások, adatbevitel 2 iskolában, ünnepi megemlékezések, rendezvények, versenyek, vetélkedők, könyvtári foglalkozások, mesedélelőttök,író-olvasó találkozások, előadások stb.
Megújult a honlapunk, folytattuk a tematikus és dokumentumajánlók közzétételét, elindítottuk a levelezőlistát. Folytattuk a digitalizálást, elérhetővé tettük a Ki kicsoda Érden? C. kiadványunkat az interneten. Átrendeztük a raktárat, vettünk kb. 6000 könyvet, CD-t, képi anyagot, járattunk mintegy 180 féle sajtóterméket. Megjelentettünk 2 könyvet, a Dunapart c. folyóiratot, kiadtunk egy könyvtárismertető szóróanyagot. Nem mellesleg átköltöztettük a zenei könyvtárunkat egy másik épületbe, aminek a felújítását egyébként igyekeztünk folyamatosan figyelni, követni. A berendezésre pályázatból szerencsére sikerült pénzt nyerni (1,5 millió Ft), különben a régi „koszlott” bútorok kerültek volna át az új helyre.
Szakfelügyeleti vizsgálatot kaptunk, mely megállapította, hogy a rendkívül rossz fizikai körülmények ellenére magas szintű, olvasóbarát, olvasóközpontú szakmai munka folyik a könyvtárban.
Hogyan is folyatatjuk 2011-ben? Természetesen a bevált dolgokat nem hagyjuk abba: a kalendáriumot, a könyvtárosi és olvasói ajánlásokat föltesszük a honlapra, folyamatosan tájékoztatjuk képi anyagokkal a honlaplátogatókat az eseményekről. Újdonság lesz, hogy a Ki kicsodát igyekezünk aktualizálni, kérjük is a segítséget ehhez!
A legfontosabbnak változatlanul az alapkönyvtári szolgáltatást tartjuk: a gyűjtőkörünknek és az olvasói igényeknek megfelelő dokumentumok beszerzése és az olvasók rendelkezésére bocsájtása. Magyarán legyen sok új könyv, Cd, DVD, folyóirat stb. Várjuk a látogatókat barátsággal és pl. azzal is, hogy családi kedvezménnyel iratkozhatnak be az olvasók.
Külön figyelünk a családokra (Családok éve 2011), programjaink nekik is szólnak. Lesznek ismét mesedélelőttök, baba-mama klub, gyöngyfűző klub, de beindul egy zenei klub is a zenei könyvtárban. Itt hangversenyeket is tartunk majd – együttműködve a zeneiskolával.
Könyvbemutatók, kiállítások, író-olvasó találkozók színesítik a programunkat.
Szeretnénk megmutatni a háttérmunkákat, a feldolgozó munkát, a raktárakat, a kötészetet – ezt egy nyílt napon fogjuk megtenni októberben.
Reméljük, hogy a sajtó és az Érdtv folyamatosan közli híreinket, és nemcsak utólag értesülnek az érdeklődők a programjainkról. Könyvtári ajánlóval jelentkezünk majd a Fény-kép c. tv műsorban.
Várjuk a javaslatokat, megvalósítható ötleteket Önöktől is!
 
Bazsóné Megyes Klára

  ÉRDTV

Tekintse meg az ÉrdTv fenti bejegyzéshez kapcsolódó adását itt!

Új hozzászólás:

További bejegyzések 
Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13
14,9°C
elszórtan felhős