Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  Felnőttkönyvtár
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Tematikus könyvválogatás a Felnőttkönyvtárban

Világjáró könyvválogató
Könyvválogatás a japán irodalom gyöngyszemeiből
 
A „Tematikus könyvválogatás a könyvtárban” kezdeményezésünk évek óta jól működik. Az olvasóink szeretik ezeket a kiemeléseket, örömmel kölcsönzik a bejárattal szembeni forgóállványra kihelyezett könyveket.
Évről évre igyekszünk új ötletekkel előállni, 2017-ben a „Világjáró könyvválogatóval” színesítjük a palettát. Két hetente frissülő könyvkiemeléssel várjuk az érdeklődőket a Felnőttkönyvtárban.
Hidasi Judit
50 japán egyperces

A kötet egy rövid válogatást nyújt azokból az egypercesekből, amelyeken keresztül a groteszkben megnyilvánuló humor révén próbálom közelebb hozni a japán mindennapok, a japán életforma, a japán gondolkodás, a japán kommunikáció és a japán emberi kapcsolatok értelmezését, végső soron megértését.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...
Hatsumi Masaaki
Japán kardvívás

A könyv szerzője dr. Hacumi Maszaaki, a világ legismertebb nindzsa nagymestere – jelenleg a Togakure-rjú nindzsucu 34. nagymestere –, a japán kardvívás rejtelmes világába vezeti az olvasót, és megosztja gondolatait e harcművészet rejtett lényegéről. Hacumi szenszei többek között bepillantást nyújt a páncélos harc, a kard elvételi technikák és a több támadós küzdelem világába is.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...
Iwasaki Mineko
A gésák gésája

Hosszú esztendők kellenek ahhoz, hogy elsajátítsa mindazt, amire egy gésának a háromszáz éves hagyomány szerint szüksége van. Megaláztatásokkal és büntetésekkel kell szembenéznie, de mindvégig az erő és elszántság hajtja, hogy kiváló táncos és országának leghíresebb gésája legyen. Az álom beteljesült, Mineko több, mint egy évtizeden át Japán leghíresebb gésája volt. Szavaiból mély bölcsesség és érzékenység csendül ki. Történetét abban a reményben írta meg, hogy az majd segít fellebbenteni a fátylat Japán kulturális történelmének misztikus és félreértelmezett világáról, mely a gésákat körüllengi.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...
Takami Koshun
Battle royale

Valahol, valamikor egy diktatórikus távol-keleti országban, az állami vezetők kegyetlen kísérletet eszelnek ki: negyvenkét középiskolást egy lakatlan szigeten arra kényszerítenek, hogy életre-halálra megvívjanak egymással. Géppisztolytól kezdve a sarlón át a konyhai étkészletből származó villáig, bármilyen fegyver a rendelkezésükre áll A Programnak csak egyetlen túlélője lehet: a győztes. Takami Kósun regénye melyet gyakran neveznek a 21. századi Legyek urának botrányos karriert futott be. Bár megjelenését a japán kormány is ellenezte, a regény 1999 óta több kontinensen vezette a sikerlistákat, számos feldolgozást ért meg.

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...
Kawabata Yasunari
Hóország

A történet Honsú szigetén, a Japán Alpok hófödte csúcsai között, Hóországban játszódik. Itt találkozik Simamura, a balettszakértő és Komako, a gésa. Szerelmük három éven át folytatódik, a lány egyre elkeseredettebb, a férfi egyre elgondolkodóbb lesz, s igen sokat emlékezik egy Joko nevű lányra, akit a hőforráshoz jövet a vonatablak keretében látott. Simamura élete a meditáció, a töprengés, a tökéletes esztétikum utáni vágy. Nem biztos, hogy valaha is látott igazi balettet, és hogy Komako ismer valami mást is Hóországon kívül. Vajon a melankolikus érzésből van-e a kiút? Megmarad-e a regényt átlengő misztikum vagy csak a fájdalmas búcsúk és a reményteli visszatérések kergette illúzió marad velünk?

A dokumentumok címleírásának lekérdezése folyamatban van...

 
Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVA TARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Felnőttkönyvtár
Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- Írjon nekünk emailt! -

NYITVA TARTÁS:
hétfő:10-19 óra
kedd:10-19 óra
szerda:ZÁRVA
csütörtök:10-18 óra
péntek:10-18 óra
szombat:8-13 óra
vasárnap:ZÁRVA
7,0°C
enyhe szitálás