Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  Gyermekkönyvtár
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Gyermekkönyvtári foglalkozások óvodásoknak és iskolásoknak

A Gyermekkönyvtár minden hónapra tematikus foglalkozásokat hirdet iskolai és óvodai csoportok számára.
 
Ezen foglalkozások anyagát természetesen a kisiskolások, vagy a felsősök igényeihez igazítjuk. Minden foglalkozás tartalmaz új ismereteket, ismerkedést a Gyermekkönyvtárral, kis könyvtárhasználatot, játékos feladatokat és kreatív kézműveskedést is.
 
A foglalkozások 1 órás időtartalmúak, és a csoportoknak ingyenesek!
Csoportokat csak előzetes egyeztetés után tudunk fogadni!
Kérjük, hogy időpontot legalább egy, másfél héttel előre egyeztessenek!
 
Jelentkezni a Gyermekkönyvtár bármelyik elérhetőségén lehet.
 

Foglalkozások
január Újra kérhető foglalkozások
Az első félév foglalkozásaiból – népmesei, állatos vagy könyvtárhasználati foglakozások – közül választhatnak a pedagógusok. Ha az elmúlt félévben szívesen részt vettek volna iskolai vagy óvodai csoporttal valamelyik foglalkozásunkon, de sajnos lemaradtak róla, akkor januárban újra kérhetőek.
február Mackó-nap
A gyermekek megismerkedhetnek a medvék fajtáival, jellemzőivel, híres mesebeli macikkal, mindezt játékos formában. Az iskolásokat különböző medvés feladatok és Dörmi-Lottó is várja. A foglalkozást közös kézműveskedéssel zárjuk. A gyermekek a könyvtárban töltött idő élményén kívül a saját maguk által készített kis mackós emlékkel távoznak tőlünk. Kérhető papírszínház előadás és macis kézműveskedés. Az előadás címe: Lássuk a medvét!
március Víz Világnapja
A foglalkozást óvodás csoportoknak állítottuk össze. A foglalkozás során megbeszéljük, hogy hogyan óvhatjuk a Föld vízkészletét. A gyerekekkel tavat „tisztítunk” és utánozzuk a teknősbékákat. Közös pecázással zárjuk a foglalkozást. Kérhető papírszínház előadás és kézműveskedés. Az előadás címe: Vízcsepp
március Húsvétváró
Húsvétváró kreatív foglalkozás
április A Föld Napja
A foglalkozásra óvodás és iskolás csoportok jelentkezését várjuk. A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük. amellyel felhívhatjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Ezen a foglalkozáson a különböző feladatok segítségével megbeszélhetjük, hogy hogyan óvhatjuk mi a környezetünket és a Földünket.
május Madarak és Fák Napja
A "fa" mint élőlény, gondolkodásunkban mindig is központi helyet foglalt el. A fa, mint éltető forrás jelenik meg számos mesében. A fa a megújulás, az élet szimbóluma. A fák tiszteletére körbetáncolhatjuk és megölelhetjük a könyvtár platánfáját is. A foglalkozás során madárlábnyomokat, madártollakat vizsgálunk, és különböző madárhangokat hallgatunk. Fejlesztő játékokkal is várjuk a gyermekeket: kukacgyűjtés, gyertek haza, fiókáim.
szeptember Népmese Napja
Népmese Napja foglalkozást 2017. szeptember 25. és szeptember 28. között vállalunk. A foglalkozásra óvodás és kisiskolás csoportok jelentkezését várjuk. A foglalkozás során megbeszéljük a népmese jellemzőit, fajtáit. Az iskolás gyermekekkel villámtotót, keresztrejtvényt oldunk meg. Az ovisok feledékeny mesehősökkel találkozhatnak és beszélgetünk a jóságos és gonosz meseszereplőkről is. Az óvodásoknak a foglalkozást egy bábelőadással zárjuk.
október Állatok világnapja
Az Állatok világnapja alkalmából tartott foglalkozáson beszélgetünk a gyermekekkel a házi- és a vadon élő állatokról, élőhelyeikről, szokásaikról. Játékos feladatokkal, állathangok felismerésével és természetesen mesével is várjuk a gyermekeket.
november Könyvtárhasználati foglalkozás
Könyvtárhasználati foglalkozásra várjuk az óvodás és iskolás gyermekeket. A foglalkozás során megbeszéljük a gyermekekkel, hogy mi a különbség a könyvesbolt és a könyvtár között, hogyan kell viselkedni a könyvtárban és a legfontosabb, hogy egy adott típusú könyvet hol találnak a könyvtárban. Könyvjelző készítéssel zárjuk a foglalkozást.
december Mikulás-nap
Mikulásváró foglalkozást 2017. november 27. és december 1. között vállalunk. A foglalkozás az ünnepvárás jegyében zajlik, amelyre óvodás és kisiskolás csoportok jelentkezését várjuk. Beszélgetünk a téli időjárásáról, az öltözködésről, a téli sportokról. A közös játék során a gyermekek kipróbálhatják, hogy milyen ügyes Télapó válna belőlük. Mesével és közös kreatívkodással zárjuk a foglalkozást. A foglalkozáson részt vevő gyermekeknek a Mikulás is ajándékot küld.
december Karácsonyváró
Karácsonyváró kreatív foglalkozás

 
Népmese Napi foglalkozás - délelőtt
2012.10.03.
Tovább...
Mikulás-váró foglalkozás - Kincses óvoda, Topáz csoport
2014.12.02.
Tovább...
Mikulás-váró foglalkozás - Kincses óvoda, Ametiszt csoport
2014.12.03.
Tovább...
Mikulás-váró foglalkozás - Bolyai Iskola 2. osztály
2014.12.03.
Tovább...
Mikulás-váró foglalkozás - Bolyai Iskola 2.a. osztály
2014.12.04.
Tovább...
Karácsonyváró a Móra Ferenc Általános Iskola diákjaival
2014.12.09.
Tovább...
Mackó napok a Gyermekkönyvtárban - Kincses Óvoda - Rubin csoport
2015.02.03.
Tovább...
Mackó napok a Gyermekkönyvtárban - Kincses Óvoda - Ametiszt csoport
2015.02.09.
Tovább...
Mackó napok a Gyermekkönyvtárban - Andreetti Károly Ált. Isk. 1. oszt.
2015.02.24.
Tovább...
Víz Világnapja - foglalkozás a Tusculanum Óvoda csoportjával
2015.03.19.
Tovább...
Víz Világnapja - foglalkozás a Csimota Óvoda csoportjával
2015.03.27.
Tovább...
Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVATARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Gyermekkönyvtár
Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/2
- Írjon nekünk emailt! -

NYITVATARTÁS:
hétfő:10-18 óra
kedd:10-18 óra
szerda:ZÁRVA
csütörtök:10-17 óra
péntek:10-17 óra
szombat:8-13 óra
vasárnap:ZÁRVA
23,0°C
derült