Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd  Csuka Zoltán Városi Könyvtár, Érd
Elérhetőségek
Nyitva tartás
Zenei ajánló

Ünnepeink
Dalok, népszokások, népénekek

A szerkesztő, Vakler Anna ajánlása:
 
"Ezzel az albummal az a vágyunk vált valóra, hogy a hagyományra támaszkodva, gondolatébresztő szerkesztésben közreadjunk egy válogatást azokból a dallamokból, melyek századokon át elválaszthatatlanok voltak a magyarság ünnep- és hétköznapjaitól. . . . A lemezalbum tartalmilag felöleli az emberi élet mindennapjaihoz és ünnepeihez, az évkör jeles napjaihoz, szokásaihoz, valamint identitásunkat erősítő nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódó dallamkincset.
A tartalmi sokszínűséget megfogalmazó előadók reprezentálják a népzene mai közelítésmódjait: hagyományőrző előadók, a hagyományokkal most ismerkedő gyermekek, érett hangon megszólaló táncházas népzenészek és méltán ismert művészek együtt mutatják be, hogy népzenénk a XXI. században is korszerű, életerős és átélhető, eredeti hangvételben és művészi feldolgozásban egyaránt. . .
A három lemezen egyszerre szólunk felnőttekhez és gyerekekhez, önmagukat most kereső fiatalokhoz, népzenészekhez és klasszikus zenészekhez, társadalmunk széles rétegeihez éppúgy, mint a kultúránk iránt érdeklődő külföldiekhez.
Változatosságra törekedtünk, remélve, hogy válogatásunkkal élményt nyújthatunk a hallgatóknak.
De legfőbb célunk, hogy a tanulni és tanítani vágyók kedvet és ötleteket kapjanak a további együtténekléshez, muzsikáláshoz."
 
Mit lehet még ehhez hozzátenni? Talán a témaköröket, melyek köré az alkotók csoportosították a dalokat: ősz, borosnóták, advent, disznótor, karácsony, névnapköszöntők, újév, farsang, tavasz, szerelem, lakodalom, katonasors, hitélet, feltámadás, fohászok
Néhány közismert név az előadók közül: Cseh Tamás, Kaláka Együttes, Kalamajka Együttes, Kiss Ferenc, Kobzos Kiss Tamás, Maczkó Mária, Szélkiáltó Együttes, Szvorák Katalin, Téka Együttes (képünkön), Vujicsics Együttes – de még hosszasan sorolhatnánk...
 
Válogassanak Önök is közös kincsesládánkban, jó szórakozást kívánok hozzá!

Nida Judit

Összes ajánló

  Felnőttkönyvtár     Gyermekkönyvtár     Zenei Könyvtár     Jószomszédság Könyvtára     Parkvárosi Könyvtár  
Csuka Zoltán
Városi Könyvtár

Érd, Hivatalnok utca 14.
23/365470/1
- www.csukalib.hu -
- Írjon nekünk emailt! -
NYITVA TARTÁS
Adószámunk: 15566991-1-13
SZJA 1%
Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület
Adószámunk: 18706330-1-13
20,0°C
derült